Detta har hänt 2016

Valborgsmässoafton

Förväntningarna infriades med råge. Skönt väder som vid Knutsbol innebär att det inte blåser eller regnar. Sonoruskören gav en fin stämning med sina kända vårsånger. Dirigerade gjorde Helena Friman.  Årets vårtalare Torbjörn S. Karlsson som i vanliga fall skriver krönikor i lokaltidningarna, berättade om beundransvärda människor som bott i stugorna i Knutsbol under gångna tider. Torbjörn som är barnfödd i Knutsbol hade träffat några av dem. Ett mycket uppskattat tal av publiken som denna dag var större än vanligt.

 
Lördag 11 juni var det premiär för sommarens musikunderhållning vid Knutsbol. Först ut var Rune Blidh från Kristinehamn. Ett trevligt och omtyckt program där Rune varvade egna sångtexter med dikter och historier. Att Rune Blidh härstammar från Fryksdalen framgick av den härliga dialekten.    
 

Åter till startsidan

    Midsommarveckan i Knutsbol startade med ett traditionsenligt besök av dragspelsgruppen Lemabälgarna. För femte året i rad spelade man både kända och okända stycken. Flera av dem brukar spelas på dragspel men andra var för publiken helt nya bekantskaper på just dragspel. Nytt för i år var att man framförde egna arrangemang som mottogs med bifall från publiken. Även denna gång fick Radetzkymarschen avsluta och publiken klappade tacksamt takten. Ingen sommarvärme på logen men musik kan också värma.

 

 

 

Midsommar vid Knutsbol

 
 
Tur med vädret!! Stor och glad publik på midsommarafton i Knutsbol. Programmet följde traditionen med musikunderhållning av Christer Jönsson och Stefan Chrunak

innan det var dags för publiken att resa midsommarstången. Sedan följde dansuppvisning av Letälvsgillet som dansade till musik av Sam och Marianne från Kristinehamn.

 Alla 43 jordgubbstårtorna hade en strykande åtgång. En lugn och avslappnad eftermiddag där publiken i år hade ett stort inslag av barnfamiljer med små barn.

Firandet avslutades med många dansare i alla åldrar runt midsommarstången. "Små grodorna" och "Prästens lilla kråka" var favoriter.

Bild Hans- Göran Puke Linköping    

Lördag 2 juli hade man besök på logen av Frida från Dretmôsen. Bakom denna Frida och flera andra figurer står Leif Johansson från Kil i Värmland. Hans ackompanjatör heter Per-Olof Grumér. Programmet uppskattades av publiken som trots det dåliga vädret hade letat sig ut till Knutsbol.

  Bild:Karin Andersson
SUCCÉ! Kak-kalaset i Knutsbol samlade rekordpublik.

 Kakorna smakade extra gott i det sköna sommarvädret.

Borden inne på logen flyttades snabbt ut i solskenet och

alla njöt i sensommarvärmen av kaffet och de 17 kaksorterna.

Julmarknad i Knutsbol.

Året 2016 är slut vid Knutsbols Hembygdsgård. Julmarknaden samlade många säljare och köpare. Glöggen och kålsoppan värmde i den kyliga blåsten från sjön. Ingen snö till Tomten i år heller! Trots konkurrens från många julmarknader i trakten var försäljare och arrangören nöjda. Tack för i år och välkommen tillbaka 2017!

  Åter till startsidan